miercuri, 2 ianuarie 2013

Stiati ca: 






Cel mai mare cal din lume are 2.10 metrii inaltime.
Il cheama Big Jake (Marele Jake) si traieste la o ferma din statul american Wisconsin dar stapanul sau, Jerry Gilbert, spune despre cel mai mare cal din lume ca este doar un bland gigant. Big Jake a fost mare inca de la nastere, stapanul sau ramanand uimit cand l-a vazut prima data. Si mai surprins a fost cand l-a cantarit, micul mare manz avea nu mai putin de 108 kilograme, cu aproximativ 25 de kilograme mai mult decat media speciei din care face parte.
 De-a lungul timpului stapanului sau i-a trecut de mai multe ori prin cap posibilitatea ca prietenul sau necuvantator sa fie un performer in ceea ce priveste dimensiunile si ca ar putea ajunge in Cartea Recordurilor dar de hotarat s-a hotarat abia in 2010 cand Big Jake avea deja varsta de 9 ani. Dupa documentarea prealabila pentru a vedea conditiile in care ar putea fi omologata performanta imensului armasar, au avut loc masuratorile in prezenta presei locale din Poynette, Wisconsin, comunitatii si camerelor video care inregistrau evenimentul.
Inaltimea lui Big Jake: 2,10 metri.
Comunitatea locala i-a oferit lui Big Jake si un eveniment de prezentare in cadrul unui targ si concurs ecvestru desfasurat in Wisconsin, de asemenea masuratorile au fost refacute anual pentru a vedea daca animalul a suferit modificari in ceea ce priveste inaltimea pentru a fi efectuate corecturi in Cartea Recordurilor.
Boxa lui din grajdul fermei este si ea speciala, masurand 6,1 x 6,1 metri fata de cele ale celorlalti cai de numai 3,7 x 3,7 metri. De asemenea transportul sau la diverse evenimente este facut cu un camion special adaptat pentru dimensiunile lui Big Jake, cel mai inalt cal din lume.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu